Hygiëne & Bewaaradvies

Rauwe voeders en prooidieren bevatten van nature verschillende bacteriën. Gezonde dieren worden hier niet ziek van. Echter bij jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand, kunnen deze bacteriën mogelijk wel tot problemen leiden.

Volg volgende stappen om problemen te vermijden:

Bewaar de diepgevroren diervoeding in de diepvries bij - 18°C. Wanneer het product in aanraking komt met lucht, dan kan het langzaam uitdrogen en vermindert de voedingswaarde.

Ontdooi het rauwe voer en prooidieren in een lekvrije en afsluitbare bak in de koelkast zodat het niet in aanraking komt met jouw eigen voedsel. Het is aan te raden om aparte bakken aan te schaffen voor het bewaren van het vlees, waar geen eigen producten meer inkomen.

Bewaar het vlees niet langer dan 2 dagen in de koelkast (mocht een kiloverpakking teveel zijn voor 2 dagen, verdeel de rol of zak dan in meerdere porties wanneer je deze ontvangt en vries ze daarna in).

Voorkom kruisbesmettingen en was alles wat in aanraking is gekomen met het rauwe voer goed af met warm water en afwasmiddel of een desinfectiemiddel.

Hoe hoger de omgevingstemperatuur waar het voer staat, hoe sneller de bacteriën zich zullen vermeerderen. Geef jouw dier het rauwe voer in een koele ruimte en uit de zon.

Als jouw dier het rauwe voer niet direct heeft opgegeten, zet het dan terug in de koelkast.

Zorg ervoor dat er geen vliegen in de buurt van het rauwe voer kunnen komen. Vliegen kunnen bacteriën verspreiden.

Zorg ervoor dat er geen kleine kinderen in de buurt van het rauwe voer kunnen komen.

Voor meer info: https://www.feed-raw-right.eu/